Het project

Windpark Bijvanck bestaat uit vier windmolens die langs de Didamse wetering zijn geplaatst in het gebied tussen Angerlo en Loil/Greffelkamp, in de gemeente Zevenaar. Windpark Bijvanck is een initiatief van duurzaam energiebedrijf Pure Energie

Overigens werken we ook aan een zonnepark aan de voet van twee van de windmolens. Lees meer over dit zonnepark op deze website.

Op onderstaande plattegrond staan de locaties van de vier windmolens met rode bolletjes aangegeven (tekst loopt door onder de plattegrond):

Locatie Bijvanck

Windmolens: Vestas V117
De windmolens zijn van het merk Vestas en het type V117.

De windmolens hebben een ashoogte van 116,5 meter en een rotordiameter van 117 meter. Dat betekent dat wieken 58,5 meter lang zijn. De tiphoogte – het bovenste puntje van de wiek als deze rechtovereind staat – wordt daarmee 175 meter.

Veel duurzame elektriciteit
Deze windmolens wekken naar verwachting circa 9 miljoen kWh per stuk per jaar op. Het gehele windpark wekt dus naar verwachting 36 miljoen kWh per jaar op. Dat is evenveel als circa 16 procent van het totale jaarlijkse elektriciteitsverbruik in de gemeente Zevenaar.