Neem een kijkje bij een windmolen

07 juni 2016 Matthijs Oppenhuizen

Bent u benieuwd hoe een windmolen er van binnen uitziet? Neem dan een kijkje bij één van de windparken van Raedthuys Pure Energie in Deventer of Ede op zaterdag 18 juni tussen 11:00 en 15:00 uur.

Open Winddag
Jaarlijks stelt Raedthuys Pure Energie windparken open tijdens de landelijke Open Winddag. Dit jaar kunt u een bezoekje brengen aan Windpark Kloosterlanden in Deventer of Windpark Maanderbroek in Ede. De open dag in Deventer organiseert Raedthuys Pure Energie samen met de Deventer Energie Coöperatie.

Programma
Van 11:00 tot 15:00 uur zijn de windmolens open voor bezoek, zodat u zelf een kijkje kunt nemen binnen in de windmolen. Onze medewerkers zijn er ook, om u alles te vertellen over de werking van de windmolen. Naast het bezoek aan de windmolen zijn er activiteiten voor jong en oud, zoals een springkussen, bellenblazen en verrassing voor alle kinderen.

Bezoek onze windmolens:
- Windpark Maanderbroek in Ede, parkeren bij Bulk Handling, Bonnetstraat 26.
- Windpark Kloosterlanden in Deventer, ingang Carpoolplaats A1 aan de Zutphenseweg.

Het bezoeken van de Open Winddag is gratis, aanmelden is niet nodig.

Kamperen bij de windmolen in Ede
Voorafgaand aan de Landelijke Open Winddag is het mogelijk een nachtje te kamperen bij een windmolen in Ede. Op vrijdag 17 juni stellen we maar liefst 28 duurzame, tweepersoonstentjes op onder de windmolen. De meeste plekken zijn gereserveerd, maar u kunt er nog bij zijn! We verloten 5 x 2 slaapplaatsen via een speciale win-actie. Kijk voor meer informatie over het kamperen op de website van Pure Energie.