Windmolens beginnen te draaien

18 januari 2021 Matthijs Oppenhuizen

De komende tijd worden de windmolens uitvoerig getest.

Na de testfase volledig in bedrijf
Nu de windmolens zijn gebouwd en de benodigde apparatuur in de windmolens is aangesloten, begint het testen van de windmolens. Dat betekent dat ze de komende tijd beginnen te draaien om te ontdekken of ze goed functioneren en eventuele onvolkomenheden op te lossen. Als die testfase goed is doorlopen, worden daarna de windmolens formeel door leverancier Vestas overgedragen aan Pure Energie en zijn de windmolens volledig in bedrijf.

Opruimen van bouwterrein
De komende tijd wordt ook het bouwterrein opgeruimd. Zo worden de kraanopstelplaatsen – de verharde plekken naast de windmolens waar de hijskraan staat – verkleind. Het opruimen bestaat vooral uit het afvoeren van de tijdelijke verharding (menggranulaat).

Verder wordt het fietspad ter hoogte van de Didamse wetering en de ingang van het windpark in de oorspronkelijke staat hersteld. De ‘slinger’ die nu in het fietspad zit, wordt verwijderd zodat het fietspad weer direct langs de Ganzepoelweg loopt. Dit gebeurt vermoedelijk in maart. Daarvoor moet waarschijnlijk, net als bij de aanleg hiervan, ter hoogte van die locatie de Ganzepoelweg tijdelijk worden afgesloten. 

Zichtmeters voor lampen zijn actief
In de vorige nieuwsbrief meldden we dat de instellingen van de lampen op de windmolens nog niet goed stonden, doordat de zichtmeters nog niet werkten. Inmiddels zijn deze zichtmeters actief en moet daarmee ook de felheid van de lampen zich aanpassen aan de helderheid van het weer.