Het windpark

Vier windmolens in de gemeente Zevenaar
Windpark Bijvanck bestaat uit vier windmolens die langs de Didamse wetering zijn geplaatst in het gebied tussen Angerlo en Loil/Greffelkamp, in de gemeente Zevenaar. Windpark Bijvanck is een initiatief van duurzaam energiebedrijf Pure Energie

Video van de bouw van de windmolens
Klik hier
 voor een video waarin wordt toegelicht wat er op hoofdlijnen moet gebeuren om een windmolen te bouwen. De video geeft ook een indruk van de afmetingen van de onderdelen zoals de wieken.  

Plan voor zonnepark aan de voet van windmolens
Overigens werken we ook aan een zonnepark aan de voet van twee van de windmolens. Lees meer over dit zonnepark op deze website.

Locatie windpark op de kaart
Op onderstaande plattegrond staan de locaties van de vier windmolens met rode bolletjes aangegeven. Klik hier voor de locatie op Google Maps (tekst loopt door onder de plattegrond).

Locatie Bijvanck

Type en afmetingen windmolens
De windmolens zijn van het merk Vestas en het type V117.

De windmolens hebben een ashoogte van 116,5 meter en een rotordiameter van 117 meter. Dat betekent dat wieken 58,5 meter lang zijn. De tiphoogte – het bovenste puntje van de wiek als deze rechtovereind staat – wordt daarmee 175 meter.

Veel duurzame elektriciteit
Deze windmolens wekken naar verwachting circa 9 miljoen kWh per stuk per jaar op. Het gehele windpark wekt dus naar verwachting 36 miljoen kWh per jaar op. Dat is evenveel als circa 16 procent van het totale jaarlijkse elektriciteitsverbruik in de gemeente Zevenaar. 


De actuele stand van zaken leest u in de nieuwsberichten hieronder.