Aanpassing in planning vanwege de wind

19 november 2020 Matthijs Oppenhuizen

De nieuwe planning is dat het hijsen van de windmolenonderdelen op 20 november begint.

Aanpassing in planning vanwege de wind
Normaal gesproken is stevige wind precies goed voor windmolens, maar tijdens de bouw is dat net even anders. Als het te hard waait, kunnen de verschillende onderdelen niet veilig worden gehesen. Nu het al een aantal dagen flink waait, is de planning voor de bouw van Windpark Bijvanck momenteel aangepast.

Inmiddels staan van meerdere windmolens de onderste twee mastdelen op hun plek. Dus het begin van de mast is er. Het plaatsen van deze onderste delen is minder gevoelig voor de wind.
Het hijsen van onder andere de overige mastdelen en gondel begint volgens de nieuwe planning op 20 november bij windmolen 3. Als het volgens planning gaat, worden op 23 november bij deze windmolen onder andere de wieken geplaatst en is de windmolen gebouwd.
De huidige planning is dat daarna op 27 november de bouw van windmolen 4 begint.

Deze planning is dus ook onder voorbehoud, want het weer blijft tot op zekere hoogte een onzekere factor die voor veranderingen kan zorgen.

Hieronder ziet u nog een recente foto van het windpark. De onderste mastdelen staan op hun plek, de hijskraan staat klaar en de overige mastdelen zijn ook op locatie, klaar om op hun plek te worden gehesen (tekst loopt door onder de foto).

De hijskraan is overigens circa 10 á 15 meter hoger dan straks de ashoogte van de windmolens zal zijn. De ashoogte is het punt waar de drie wieken aan elkaar zitten.

2020 11 16 hijskraan 2 1

Verboden toegang voor bouwterrein
Graag verwijzen we nogmaals naar onze nieuwsbrief van 10 november. Daarin lichten we toe dat het niet toegestaan is voor onbevoegden om het bouwterrein te betreden. Hoewel de meeste mensen zich hieraan houden, komen er toch nog af en toe onbevoegden op het terrein. Dit is echt niet de bedoeling en we roepen iedereen op dit niet te doen – voor uw eigen veiligheid.

Vragen over geluid en slagschaduw
De laatste tijd kregen we van enkele omwonenden de vraag hoe het zit met slagschaduw en geluid van de windmolens. In de rubriek veelgestelde vragen op onze website staat daarover informatie. Klik daarvoor hier. Mogelijk beantwoordt dat vragen die er zijn, maar neem gerust contact met ons op via info@windparkbijvanck.nl of door te bellen met Matthijs Oppenhuizen via 06 - 57870755 als er nog vragen zijn.